Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει τις τελευτεες μέρες,όσον αφορα την κατασκευη πλαστικού χλοοτάπητα στο μουντιαλίτο Αγίου Βλασίου.Σας παραθέτω τα γεγονοτα ως έχουν η όσων γνωρίζω τουλάχιστον
Μαζί με τον πρόεδρο του συλλόγου Μύρκο Δημήτριο αναλάβαμε πρωτοβουλία οι δύο μας ως μέλη του Συλλόγου για να φτιαχτει πλαστικός χλοοτάπητας στο σχολείο του χωριού και ενημερώνοντας ταυτόχρονα τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου αλλά και το blog του συλλόγου.
1.Αρχίκα μετα απο ραντεβού συναντηθήκαμε με τον τότε Νομάρχη κο Μπουραντά στο γραφείο του στη Χαλκίδα.Απο τη μεριά του μας είπε οτι είναι δύσκολο να αναλάβει πια η νομαρχία το εργο,λόγω της διοικητικής μετάβασης απο τις Νομαρχίες στις περιφέρειες και ότι θα ήταν προτιμότερο να προσπαθήσουμε την υλοποίηση του έργου μέσω του δήμου,μιας και με τον Καλλικράτη ο εν λόγω χόρος (δηλ.το δημοτικό σχολείο) περιέρχεται στο δήμο.Παρ΄όλα αυτά είπε οτι θα κινούσε τις διαδικασίες και ανέθεσε στον μηχανικό της νομαρχίας κο Γκίνη να συντάξει μία μελέτη για την πλήρη κατασκευή του έργου,αν και δεν μας άφησε περιθώρια να αισιοδοξούμε για την επιτευξη του στόχου μας.Ο κος Γκίνης συνέταξε μία μελέτη με κόστος ολοκλήρωσης 125.000 ευρω (χωματουργικά,αγορά και τοποθέτηση τάπητα).Σημειωτέον οτι οι διαστάσεις του γηπέδου είναι 40m χ 60m δηλ 2400 τμ.Με μία μέση τιμή χλοοτάπητα 40 ευρω το κόστος αγορας θα ήταν 2400χ40= 96000 ευρω.Τα υπόλοιπα θα ήταν κόστος χωματουργικών και κατασκευής.
2.Μετά την ανάληψη της νέας δημοτικής αρχής ενημέρωσα προσωπικά τον Αντιδήμαρχο κο Μάγειρα ο οποίος εξέφρασε τις ευχές του να τα καταφέρουμε.
3.Μετά την πάροδο μικρού χρονικού διαστήματος ( 2 μηνών) έμαθα προσωπικά,οτι μεταφέρθηκε πλαστικός χλοοτάπητας στο Βίταλο για την κατασκευή γηπέδου.Επικοινώνησα με τον Αντιδήμαρχο και του είπα αν μπορούμε να μεταφέρουμε τον τάπητα στον Αγιο Βλάση και να δώσουμε πρωταιρεότητα στο δικό μας γήπεδο μιας και έχουμε παραπάνω λόγους (περισσότερα παιδιά,ιστορικά είναι αν όχι η πρώτη,τότε απο τις πρώτες διοργανώσεις μίνι μουντιαλίτο στην Ελλάδα).
4.Ο κος Μάγειρας μου απάντησε οτι ο Δήμαρχος έχει δεσμευτεί προσωπικά για να μπεί ο τάπητας στο Βίταλο και να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να υλοποιηθεί το έργο μέσω Νομαρχίας.Συνέχισα προσωπικά να τον ρωτάω κατά τακτά χρονικά διαστήματα για το ίδιο θέμα παίρνοντας την ίδια απάντηση.
Αυτό είναι όλο το ιστορικό της προσπάθειας μας.Ξεκινήσαμε έχοντας ως μοναδικό σκοπό να φτιάξουμε κάτι στο χωριό το οποίο και εγώ προσωπικά το είχα ως παιδικό όνειρο,το έχουν τα σημερινά παιδια (πρόσφατα μάζεψαν απο το χαρτζιλίκι τους 200 ευρώ και ήθελαν να μας τα δώσουν για το γήπεδο-δεν τα δεχτήκαμε) και το έχουμε και ως όνειρο για τα παιδιά μας αύριο.
Στη πρόσφατη συνέλευση του χωριού όπως ορίζει ο Καλλικράτης ο νέος αντιδήμαρχος κος Κόκκος και ο δημοτικός σύμβουλος κος Βλάχος υποστήριξαν ο κος Βαγγελης Κόκκος πρώην πρόεδρος του χωριού μπλόκαρε την μεταφορά του τάπητα στο χωριό απο το Βίταλο,λέγοντας τους οτι θα το φτιάξουμε μονοι μας μέσω νομαρχιας.Αυτο το τελευταίο ο ίδιος το αρνήθηκε ενώπιον όλων στη γενική συνέλευση.Παρ'ολα αυτά προσωπική μου εκτίμηση είναι οτι θα έπρεπε ο Αντιδήμαρχος να έχει ενημερώσει το σύλλογο μιας και εμείς είχαμε κινήσει όλες τις διαδικασίες.Επιπλέον αν υπήρχε διάθεση να φτιαχτεί το έργο στο χωριό δεν θα αρκούσε η άρνηση οποιουσδήποτε.
Εμείς σαν σύλλογος απέχουμε απο τις δημοτικές κοκκορομαχίες και προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα για το χωριό μας.
Είμαστε μία παρέα μέσα στο σύλλογο ( συμβούλιο και μέλη) και κινούμαστε μόνο με γνώμονα το χωριό μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥΡΗΣ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ
Παλαιότερα ο οικισμός ονομαζόταν Πασσά έως το 1954. Επί βυζαντινής και ενετικής εποχής είχε και την ονομασία "Παλιοπαναγιά", από ένα βυζαντινό ναό, που βρίσκεται μεταξύ του οικισμού και του οικισμού Λόκα. Μετονομάστηκε σε Αγιο Βλάσιο από την ομώνυμη εκκλησία του οικισμού.
Σχετικά με το ιστορικό της ίδρυσης του ναού του Αγίου Βλάση, υπάρχει η παράδοση, ότι κάποιος κάτοικος από άλλο οικισμό ονειρεύτηκε την εικόνα του Αγιου. Ξημερώνοντας έφθασε στο μέρος που ονειρεύτηκε και σκάβοντας ξέθαψε μέσα από θάμνους την εικόνα του Αγίου.
Στη θέση Κόκκα, στην κορυφή του Μαυροβουνίου, έγινε τον Απρίλιο του 1821 η συγκέντρωση των προκρίτων όλων των οικισμών της περιοχής για να αποφασίσουν τον ξεσηκωμό κατά των Τούρκων. Κατ' αυτήν αποφασίστηκε ομόφωνα το ξεσήκωμα κατά των Τούρκων και η άμεση συνεννόηση με τους επαναστάτες της υπόλοιπης Εύβοιας. Έτσι, η συνέλευση έστειλε αγγελιοφόρους να δώσουν γράμμα στον οπλαρχηγό Βρυσακίων Αγγελή Γοβιό, γνωρίζοντάς του την απόφασή τους για τον ξεσηκωμό και ζητώντας βοήθεια για τον αγώνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου